top of page

Mijn verhaal

Ik heb psychologie in de gezondheidszorg gestudeerd aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg (Tilburg University). In 2001 ben ik afgestudeerd. Tot 2008 ben ik binnen Defensie werkzaam geweest als militair psycholoog. In 2004 ben ik gestart met de 2-jarige postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog (gezondheidszorg-psycholoog) wat maakte dat ik mijzelf in 2006 kon registreren in het BIG-register. In deze periode ben ik moeder geworden en als miliair (tevens getrouwd met een man in hetzelfde groene pak) was het steeds moeilijk om de balans tussen werk en prive goed te bewaren. In 2008 heb ik het militaire pak dan ook ingeruild voor Ipzo, een angstbehandelcentrum, waar ik sindsdien met veel plezier werkzaam ben geweest. Ik was echter al sinds 2007 ook als zelfstandige (freelance) werkzaam en dat maakte dat ik in januari 2011 mijn eigen praktijk Berger Psychologie begon in Breda. 

Helaas is de invloed van zorgverzekeraars steeds groter geworden... Voor mijn praktijk was dit niet werkbaar meer, ik kon als professional niet meer achter de macht en eisen van zorgverzekeraars staan. Dit betekent dat er sinds 2015 bij mijn praktijk alleen nog behandelingen in de vorm van coaching worden aangeboden. Op deze manier kan ik zelf bepalen welke behandeling ik inzet en kan ik de beste zorg op maat leveren, er is geen verwijsbrief nodig en de wachttijden zijn kort! Gezien mijn interesse in (de invloed van ) voeding op onze psyche en dat ik inmiddels voedingstherapeut en detoxcoach was geworden (opgeleid door Jacqueline van Lieshout, bekend van onder andere het boek 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'), was dit dan ook het uitgelezen moment om het roer om te gooien en Berger Psychologie om te dopen in Food & Mood (2015). In 2016 is Food & Mood verhuisd van Breda naar Kaatsheuvel en is het een praktijk aan huis geworden.

Ik probeer mijn kennis constant te vergroten door cursussen en opleidingen te blijven volgen en zo de beste en meest adequate hulp te kunnen bieden aan cliënten. Zo heb ik, onder andere, de basiscursus en de vervolgopleiding EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing, een manier om traumatische ervaringen sneller te verwerken) gedaan, zowel basis- als vervolgopleidingen in de (cognitieve) gedragstherapie, De basisopleiding ACT (Acceptance & Commitment Therapy) en oplossingsgerichte therapie. Ik ben lid van de Vereniging EMDR Nederland en van de NVGzP (Nederlandse Vereniging van GZ-Psychologen) welke inmiddels samengegaan is met het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen).

Sinds 2007 ben ik ook voedingstherapeut en in de jaren die volgden heb ik verschillende cursussen en opleidingen rondom orthomoleculaire voeding (en de effecten van voeding op onze psyche) gevolgd.. Op linkedIn vind je mijn volledige CV!

  • LinkedIn

In maart 2020 ben ik gestart met hardlopen. Eigenlijk vooral omdat de sportscholen dichtgingen en ik toch wilde blijven bewegen. Nooit gedacht dat ik besmet zou raken met het 'hardloopvirus', maar het is toch gebeurd. Het hardlopen helpt mij om mijn stemming te verbeteren, beter te slapen en minder te piekeren. In oktober 2021 heb ik zelfs mijn eerste marathon gelopen (en inmiddels zijn het er al meer!). Doordat ik zelf merkte welke positieve effecten bewegen heeft op mijn brein, naast puur eten, ben ik sinds 2021 ook opgeleid als mindfull-run-instructeur en runningtherapeut.

 

Ik geef naast de werkzaamheden in mijn eigen praktijk en mijn freelance werkzaamheden voor onder andere praktijk De Hoofdzaak in Oosterhout en het Instituut voor Psychotrauma, ook supervisie en werkbegeleiding. Dit doe ik zowel in mijn praktijk in Kaatsheuvel, als op locatie (onder andere bij Yes We Can Clinics in Hilvarenbeek). Zowel een-op-een als in groepsverband.

 

Leuk feitje; in 2009 en eind 2021 heb ik als kandidaat meegedaan aan het televisieprogramma Expeditie Robinson! Hierna ben ik als psycholoog/kandidatenbegeleider achter de schermen betrokken geweest bij de opnames van Expeditie Robinson (2022 en 2023) en ik ben in die rol ook betrokken geweest bij verschillende seizoenen van 'Special Forces VIP's' (Videoland). Met een verleden als militair, een beroep als psycholoog en weten hoe het is om kandidaat te zijn in een televisie-programma, past dit helemaal bij mij!

bottom of page