top of page

 Tarieven 2024

  • Los consult (50 minuten)

  • Supervisie (per uur)

  • Runningtherapie

94 euro (inclusief btw)​

126 euro (exclusief btw en eventuele reiskosten)

94 euro per groepje van 1 tot maximaal 4 personen (inclusief btw, exclusief eventuele reiskosten) 

Wat is er mogelijk?

Naast individuele consulten waarin coaching / psychologische begeleiding centraal staat (o.a. emdr, ACT, cognitieve gedragstherapie en oplossingsgerichte therapie) is er veel meer mogelijk:

Wil je als bedrijf runningtherapie aanbieden aan werknemers, dan kom ik graag op locatie met een groep hardlopen. Neem contact op en geef je wensen aan, dan kan ik maatwerk leveren! Ook het geven van informatieve lezingen over voeding en de effecten hiervan op je mood, horen tot de mogelijkheden. 

 

Ben jij een slechte eter? Lust je (bijna) niks? Heb jij na het zien van het programma 'bizarre eters' ook de moed om jouw eetprobleem aan te pakken? Ook daarvoor kan je terecht bij Food & Mood, Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om beter en gevarieerder te kunnen gaan eten, we gaan proeven en uitproberen en ik zal je helpen je angst te overwinnen! 

 

Regelmatig begeleid ik detoxgroepen. Dit zijn 4 bijeenkomsten met als thema 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel' (naar het boek van Jacqueline van Lieshout). Je gaat onder deskundige begeleiding 28 dagen anders eten, recepten uitwisselen en ervaringen bespreken. Je krijgt veel achtergrond informatie! Heb je een groepje vriendinnen, buren of collega's die met elkaar deze uitdaging aan willen gaan, dan kan ik ook op locatie komen voor een "detoxgroep op maat" of voor losse workshops over gezonde meukvrije voeding! Veel is mogelijk, dus neem gerust contact met op!

 

Wil je als bedrijf deze bijeenkomsten op een eigen locatie aan je werknemers aanbieden (gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor minder ziekteverzuim!) dan is dat ook mogelijk. 

Vergoeding

Sinds 2015 worden alle consulten bij bij Food & Mood onder 'coaching' gefactureerd. De zorgverzekeraar vergoed deze niet! Het is een zeer bewuste keuze om vanuit Food & Mood niet (meer) samen te werken met zorgverzekeringen, ondanks dat ik alle registraties heb om voor een vergoeding in aanmerking te komen. 

 

Helaas is de laatste jaren de invloed van zorgverzekeraars naar psychologen toe steeds groter geworden en wetswijzigingen hebben ervoor gezorgd dat privacygevoelige gegevens niet altijd meer beschermd zijn. Daarnaast moeten er, verplicht en los van de vraag of het wenselijk is voor een cliënt, vragenlijsten worden afgenomen bij aanvang en bij afsluiting van een behandeling. Dit maakt dat sinds 2015 alle consulten bij Food & Mood onder 'coaching' gefactureerd worden, de zorgverzekeraar vergoed deze daardoor niet. Het voordeel is dat er geen verwijsbrief nodig is, er wordt geen privacygevoelige informatie gedeeld en de praktijk heeft geen (of nauwelijks) wachttijd, een eerste afspraak kan doorgaans binnen twee weken plaatsvinden.

 

Via de werkgever, de arbodienst of de belastingdienst is een (gedeeltelijke) vergoeding vaak wel mogelijk!  Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om de kosten te vergoeden in het kader van de Wet Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Daarnaast reserveert een werkgever doorgaans een (opleidings-)budget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus of opleiding veel hoger dan de kosten van een coachingstraject. Bovendien wordt een coachingstraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of bij personeelszaken!

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten (inclusief de btw) vaak als scholingskosten of ziektekosten aftrekken. Bij scholingskosten moet het doel van het traject wel gericht zijn op verandering van positie, of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten!

Contact

Hoofdstraat 193

5171DM Kaatsheuvel

Praktijk Kaatsheuvel
bottom of page