top of page

Tarieven 2023

Een los consult van 50 minuten, particulier, kost 89 euro (dit is inclusief btw). 

Tarief voor supervisie start bij 120 euro per uur. Dit is exclusief btw en exclusief reiskosten.

Runningtherapie bedraagt 89 euro per uur. Dit kan ook in een klein groepje (maximaal 4 personen), als je de kosten wilt delen. 

Behoefte aan psychologische expertise op locatie? Mijn dagtarief bedraagt 675 euro exclusief btw en reiskosten.

 

Wil je als bedrijf runningtherapie aanbieden aan werknemers, dan kom ik graag op locatie met een groep hardlopen. Neem contact op en geef je wensen aan, dan kan ik maatwerk leveren! Ook het geven van informatieve lezingen over voeding en de effecten hiervan op je mood, horen tot de mogelijkheden. 

 

Regelmatig begeleid ik detoxgroepen. Dit zijn 4 bijeenkomsten met als thema 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel' (het boek van Jacqueline van Lieshout). Nee, geen enge sapjes of calorieen tellen, maar wel puur eten en ervaren wat gezond eten met lichaam en geest doet:

Je gaat onder deskundige begeleiding de '28 dagen' anders eten, recepten uitwisselen en ervaringen bespreken. Je krijgt veel achtergrond informatie. Elke keer zal een ander onderwerp centraal staan (denk aan suiker, e-nummers, zuivelproducten enz.). De eerste bijeenkomst is gericht op de voorbereidingen (hoe ga je plannen, heb je feestjes op de agenda staan tijdens je 28 dagen etc.) en de bijeenkomsten daarna zijn wanneer je met de 28 dagen bezig bent. De laatste keer kijken we uiteraard ook naar hoe je hierna anders/gezonder met voeding om kan blijven gaan! 

Heb je een groepje vriendinnen, buren of collega's die met elkaar deze uitdaging aan willen gaan, dan kan ik ook op locatie komen voor een "detox"groep op maat of voor losse workshops over gezonde meukvrije voeding! Veel is mogelijk, dus neem gerust contact met me op!

 

Wil je als bedrijf deze bijeenkomsten op een eigen locatie aan je werknemers aanbieden (gezonde geest in een gezond lichaam zorgt voor minder ziekteverzuim!) dan is dat ook mogelijk. 

 

Ben jij een slechte eter? Lust je (bijna) niks? Heb jij na het zien van het programma 'bizarre eters' ook de moed om jouw eetprobleem aan te pakken? Ook daarvoor kan je terecht bij Food & Mood, Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om beter en gevarieerder te kunnen gaan eten, we gaan proeven en uitproberen en ik zal je helpen je angst te overwinnen! Consulten bedragen 89 euro per uur inclusief btw.

Waarom coaching?

 Helaas is de laatste jaren de invloed van zorgverzekeraars naar psychologen toe steeds groter geworden en wetswijzigingen hebben ervoor gezorgd dat privacygevoelige gegevens niet altijd meer beschermd zijn... Inmiddels is de macht van zorgverzekeraars zo groot geworden dat zij vaak voor de cliënt bepalen welke behandeling deze krijgt, tegen welke kosten, tegen welke duur en op welke manier. Het "grappige" is dat dit per zorgverzekeraar verschillend kan zijn! Daarnaast moeten er, verplicht en los van de vraag of het wenselijk is voor een cliënt, vragenlijsten worden afgenomen bij aanvang en bij afsluiting van een behandeling. Dit maakt dat sinds 2015 alle behandelingen bij Food & Mood onder 'coaching' gefactureerd worden, de zorgverzekeraar vergoed deze niet. Het voordeel is dat er geen verwijsbrief nodig is en wordt geen privacygevoelige informatie gedeeld. 

Vergoedingen

Arbodienst 

Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Werkgever

Vaak reserveert een werkgever een (opleidings)budget per medewerker. In het algemeen zijn de kosten van een cursus of opleiding veel hoger dan de kosten van een coachingstraject. Bovendien wordt een coachingstraject als veel effectiever ervaren. Informeer bij je werkgever, leidinggevende of bij personeelszaken.

Belasting

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten (inclusief de btw) vaak als scholingskosten of ziektekosten aftrekken. Bij scholingskosten moet het doel van het traject wel gericht zijn op verandering van positie, of op het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten!

bottom of page