Rita Berger

psycholoog, voedingstherapeut & detoxcoach

Tarieven in 2017


Losse consulten


Een consult van 50 minuten kost 89 Euro (incl. btw), dit is het particuliere tarief. Voor bedrijven geldt een tarief van 139 Euro (incl. btw) per consult.

Een kennismakingsgesprek (max 15 minuten) is kosteloos!

Standby-service bij voedingstrajecten (mail-, sms-, telefoon- of app- contact voor vragen of bij moeilijke momenten) kost 25 Euro (incl. btw) per week.
Voor een 'supermarktsafari' of een 'kastjes-analyse' bij jou thuis wordt 59 Euro (incl. btw) gerekend per uur. Voor locaties meer dan 15 autominuten verder wordt reistijd in rekening gebracht. Neem hiervoor contact op! 

Psychologische hulp / EMDR


Ik bied ook nog de 'normale' psychologische behandelingen aan, dus wanneer je een traumatische ervaring hebt meegemaakt waar je minder last van wilt ervaren in je dagelijkse leven, neem dan gerust contact op! De tarieven voor deze consulten zijn gelijk;
89 Euro (incl. btw) per consult van 50 minuten.  De factuur ontvang je nadien en dient overgemaakt worden binnen 21 dagen. Contant betalen is ook mogelijk.

Detox totaalpakket

Food en Mood biedt ook totaal-pakketten aan. Je betaalt 345 Euro (incl. btw) en ontvangt daarvoor; een uitgebreid intakegesprek, het boek 'In 28 dagen van Gifbelt naar tempel' van Jaqueline van Lieshout, het boek 'Het tempelkookboek' van Jaqueline van Lieshout, een tas producten die je tijdens de detox kan gebruiken (psyllium vezels, een parasietenkuur, kokosolie, scrubhandschoen en detoxthee), standby-service (gedurende de 28 dagen mail-, sms-, telefoon- of app-contact voor vragen of bij moeilijke momenten) en een eindgesprek.


Detox totaalpakket plus

Daarnaast biedt Food en Mood ook een totaal-plus pakket aan. Je betaalt 445 Euro (incl. btw) en ontvangt daarvoor; een uitgebreid intakegesprek, het boek 'In 28 dagen van Gifbelt naar tempel' van Jaqueline van Lieshout, het boek 'Het tempelkookboek' van Jaqueline van Lieshout, een tas producten die je tijdens de detox kan gebruiken (psyllium vezels, een parasietenkuur, kokosolie, scrubhandschoen en detoxthee), standby-service (gedurende de 28 dagen mail-, sms-, telefoon- of app-contact voor vragen of bij moeilijke momenten), een 'supermarktsafari' of een 'keukenkast-analyse'  een tussentijds consult en een eindgesprek.


Voedingspsychologie


Ben jij een slechte eter? Lust je (bijna) niks? Heb jij na het zien van het programma 'bizarre eters' ook de moed om jouw eetprobleem aan te pakken? Ook daarvoor kan je terecht bij Food & Mood, Samen gaan we kijken wat jij nodig hebt om beter en gevarieerder te kunnen gaan eten, we gaan proeven en uitproberen en ik zal je helpen je angst te overwinnen!
Een consult van 50 minuten kost 89 Euro (incl. btw), dit is het particuliere tarief. We gaan dan samen kijken wat jij nodig hebt om meer 'normaal' te kunnen gaan eten, denk hierbij ook aan het proeven (en uitspugen!) van voedingsmiddelen.Detox-groep


Binnenkort start weer een detox-groep!

4 ochtenden met als thema 'In 28 dagen van gifbelt naar tempel'. Samen met elkaar, onder deskundige begeleiding de '28 dagen' doorgaan, recepten uitwisselen, ervaringen bespreken en achtergrond informatie. Elke keer zal een ander onderwerp centraal staan (denk aan suiker, e-nummers, zuivelproducten enz.) en daarnaast is het ervaringen uitwisselen, wat vind je lastig, wat gaat goed, tips delen, recepten uitwisselen enz. De eerste bijeenkomst is gericht op de voorbereidingen (hoe ga je plannen, heb je feestjes op de agenda staan tijdens je 28 dagen etc.) en de bijeenkomsten daarna zijn wanneer de je met de 28 dagen bezig bent. De laatste keer kijken we uiteraard ook naar hoe je hierna anders/gezonder met voeding om kan blijven gaan!


Samen lukt het beter dan alleen! Houd facebook in de gaten wanneer er een nieuwe groep start!


Wil je graag meedoen, maar komen de data niet uit? Mochten er genoeg aanmeldingen zijn, dan wordt er mogelijk een tweede groep gestart, neem dus zeker even contact op!
Mocht je anderen wensen of ideeën hebben hoe ik jou het beste kan ondersteunen in een detox-periode, laat het me dan weten. Bijna alles is mogelijk en samen kunnen we een pakket samenstellen naar jouw wensen.


Waarom coaching?

Helaas is de laatste jaren de invloed van zorgverzekeraars naar psychologen toe steeds groter geworden en wetswijzigingen hebben ervoor gezorgd dat privacygevoelige gegevens niet altijd meer beschermd zijn... Inmiddels is de macht van zorgverzekeraars zo groot geworden dat zij voor de cliënt bepalen welke behandeling deze krijgt, tegen welke kosten, tegen welke duur en op welke manier. Het "grappige" is dat dit per zorgverzekeraar verschillend kan zijn! Er wordt per zorgverzekering bepaald hoeveel en welke mensen je mag/moet behandelen per kalenderjaar, wat kan betekenen dat je als psycholoog mensen moet weigeren wanneer je al teveel mensen hebt geholpen van een bepaalde zorgverzekeraar, of je hebt al teveel mensen met bijvoorbeeld kortdurende klachten behandeld. Daarnaast moeten er, verplicht en los van de vraag of het wenselijk is voor een cliënt, vragenlijsten worden afgenomen bij aanvang en bij afsluiting van een behandeling. De resultaten hiervan moeten aangeleverd worden aan een landelijk systeem (wie kunnen dit inzien en wat wordt er mee gedaan?).

Als behandelaar pleeg je zelfs een economisch delict, je overtreedt immers de wet, wanneer je je niet aan deze regels houdt!

Voor mijn praktijk was dit uiteraard geen werkbare situatie meer, wat maakt dat ik vanaf 2015 alleen nog behandelingen in de vorm van coaching aanbied (ook al heb ik nog steeds alle registraties om voor vergoedingen in aanmerkingen te komen). Op deze manier (coaching) hoef ik geen gegevens en diagnoses van cliënten aan te leveren, kan ik zelf bepalen welke behandeling ik inzet en kan ik de beste zorg op maat leveren. De factuur wordt daardoor niet vergoed door de zorgverzekeraar, maar je bent er wel zeker van dat je de voor jou beste behandeling krijgt en dat jouw privacygevoelige gegevens niet misbruikt kunnen worden.